Terug naar overzicht Donderdag 24 december 2020

Echt 2021!

Op maandag 14 december sprak premier Rutte het land toe vanuit het Torentje. Wat hij ons vertelde, sloeg in als een bom. We gaan in lockdown en niet zo’n beetje ook. Net voor de feestdagen, op het einde van een zwaar jaar. Wat ik er persoonlijk en professioneel van vind doet er voor nu eigenlijk niet meer toe; het is wat het is. Wat ik wel weet is dat ik als ondernemer, werkgever en familiemens echt klaar ben met 2020.

Maar tegelijkertijd ben ik ook helemaal klaar voor 2021! Want ik ben ervan overtuigd dat 2021 voor onze familie van bedrijven een heel mooi jaar gaat worden. Waarin we gaan oogsten wat we allemaal gezaaid hebben in 2020. Een oude boerenwijsheid is dat als het buiten stormt je binnen aan je machines moet werken. Dat is dan ook precies wat we als familie van bedrijven, veelal achter de schermen, hebben gedaan het afgelopen jaar.

‘Met z’n allen met zo min mogelijk kleerscheuren sterker uit de storm komen’ was ons overkoepelende doel vanaf maart 2020 en ik ben er hartstikke trots op dat ons dit is gelukt. Met z’n allen, want we hebben werk- en inkomenszekerheid kunnen bieden aan al onze 550 collega’s en duizenden flexibele medewerkers, ondanks het feit dat we op jaarbasis circa 15% gekrompen zijn in omzet. Het werkgeluk van onze medewerkers is met een 8,5 nog steeds hoog, het klantgeluk is stabiel rond de 8 en we houden onder aan de streep ook in dit bizarre jaar voldoende centen over om op verder te bouwen volgend jaar. 

Natuurlijk hebben we flinke kleerscheuren opgelopen en heeft het professioneel en persoonlijk flink gepiept en gekraakt bij ons allemaal gedurende het jaar, maar inmiddels voel ik me zeker genoeg om te stellen dat we sterker uit 2020 gaan komen als Driessen Groep. Met inmiddels 9 Goed Bekende bedrijven in het domein van mens en werk, werkzaam vanuit onze inspirerende Brainport Human Campus die we in de zomer van 2021 feestelijk gaan openen. Samen met onze medewerkers, klanten, partners en relaties, die uiteindelijk het kloppende hart zijn en blijven van onze familie van bedrijven. En hopelijk hoeven we dat dan niet meer online op afstand te doen, maar kunnen we weer echt samenkomen. 

Want als er een ding duidelijk is geworden voor mij dit jaar dan is het dat ik jullie allemaal erg heb gemist. Ik zie er dan ook ontzettend naar uit om elkaar in 2021, in een nieuwe realiteit, weer echt in de ogen te kunnen kijken. Mijn overkoepelende thema voor 2021 wordt dan ook ‘ECHT’. Maar voordat het zover is ga ik genieten van de bijzondere feestdagen met mijn gezin. Echt zin in ;-) Ik wens jullie heerlijke feestdagen toe en een gezond en gelukkig 2021!