Terug naar overzicht Woensdag 13 juni 2018

Samenwerking SCIOPENG voor meer handen aan het bed

Na jaren van krimp stijgt momenteel het aantal banen in de zorg snel. Maar de arbeidsmarkt is niet in staat om zo snel te voldoen aan deze nieuwe vraag en tegelijkertijd de kwaliteit te waarborgen met verzorgenden en verpleegkundigen met de juiste kennis en competenties. Driessen Professionals en SCIOPENG slaan de handen ineen om na het sociaal domein, ook aan de vraag naar zorgprofessionals in de wijkverpleging, verpleeghuiszorg en ziekenhuiszorg te voldoen.

“De zorg heeft naast de tekorten, ook te maken met professionalisering en flexibilisering. Dit betekent dat zorgprofessionals niet alleen meer opgeleid moeten zijn, maar ook nog eens meer moeten meebewegen met de vraag vanuit de markt,” laat Marcel van de Bekerom, manager bij Driessen Professionals optekenen. Directeur Zorg SCIOPENG René Noordhof vult aan: “Met opleidingen, traineeships en detachering zijn we samen in staat om wijkverpleegkundigen, kwaliteitsverpleegkundigen, zorgbemiddelaars, teamcoaches en teammanagers te leveren en te ontwikkelen.” Manager Koen de Rooij kijkt als HRM’er ook specifiek naar talentontwikkeling: “Driessen is werkgever van meer dan 15.000 flexibele medewerkers op jaarbasis. Grote kans dat daar medewerkers bij zitten met ambities in de zorg. Hierdoor kunnen we samen met SCIOPENG een nieuwe toestroom richting de zorg realiseren.”

Op de website van Driessen Professionals vindt u meer informatie over de samenwerking tussen Driessen Professionals en SCIOPENG in de zorg.

Andere nieuwsberichten

Van nieuwe samenwerkingen met partners, gewonnen prijzen tot nieuws over onze familie van bedrijven.