Terug

De harde leerschool

Kansarme jongeren die van het rechte pad afwijken krijgen vaak te maken met gedragsproblemen en werkloosheid. Daarnaast komen ze eerder in aanraking met criminaliteit en hebben ze moeite met autoriteit. Om deze problemen te tackelen én om deze jongeren een kans in de maatschappij te geven biedt De Harde Leerschool een uitgebalanceerd traject aan. 

Dit gebeurt aan de hand van een fysiek en mentaal intensief programma van acht weken waarin rugby de hoofdrol speelt. Naast rugby krijgen de deelnemers dagelijks diverse modules omtrent workskills, wereldoriëntatie, weerbaarheid, sociale vaardigheden aangevuld met mentale coaching. Het programma leert jongeren om zelf verantwoordelijkheid te nemen en bereid hen voor op werk of een (vervolg)opleiding waarbij hun talenten worden benut.

Dennis over zijn deelname aan De Harde Leerschool

Ik ben uit mijn isolement gekomen en heb meer zelfvertrouwen gekregen. Ik heb nu meer motivatie en heb zin om aan het werk te gaan. De Harde Leerschool is plezier, hard werken, motivatie en broederschap; er samen tegenaan gaan!

Bekijk hier de video over Dennis

De rol van de Driessen Foundation

De Driessen Foundation levert een bijdrage aan de verdere professionalisering van het nazorgtraject van De harde leerschool. Denk hierbij aan de toenemende inzet van coaches en de organisatie van periodieke terugkomdagen.