Terug

Studenten Zorgchallenge op bezoek bij het Ministerie van VWS

Op donderdag 8 februari kregen de studenten van de Zorgchallenge, een initiatief van zorgvoorwerkgeluk.nl (onderdeel van Driessen Groep), de unieke kans om het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in Den Haag te bezoeken. Minister Conny Helder nodigde de studenten persoonlijk uit voor deze bijzondere ervaring.

Bezoek minister Conny Helder

Het idee ontstond in november, toen minister Conny Helder de studenten van de Zorgchallenge bezocht in het Learning Lab op de Brainport Human Campus. Onder de indruk van hun toewijding en kijk op de toekomst van de zorg, nodigde de minister hen uit voor een speciaal bezoek aan het ministerie van VWS in Den Haag.

Een indrukwekkend bezoek

De ochtend begon met een hartelijk welkomstwoord van directeur Langdurige Zorg Michiel Geschiere, gevolgd door een interactieve presentatie over het ministerie van VWS. Vervolgens kregen de studenten een rondleiding door het indrukwekkende gebouw.

Het hoogtepunt van de dag was de lunch met minister Conny Helder. Tijdens dit informele moment kregen de studenten de unieke kans om met de minister in gesprek te gaan over de toekomst van jonge zorgmedewerkers. Ook deelden zij de eerste inzichten van hun onderzoek. Ze verrasten de minister met hun vernieuwende ideeën over onder andere zorgfluencers op TikTok en het initiatief ‘Jong en grijs is samen wijs’.

Minister Conny Helder tegen de studenten: “Als je gewoon begint en laat zien dat het werkt, dan gaat het zich als een olievlek verspreiden. Ook benadrukte Conny Helder hoe belangrijk het is om de dialoog op gang te brengen: “Als je een probleem ziet, is het belangrijk dat je dit deelt. Dan kun je samen op zoek gaan naar oplossingen.”

Dit bijzondere bezoek leverde zowel de studenten als de minister waardevolle inzichten op. Dit laat zien hoe belangrijk de betrokkenheid van de nieuwe generatie is bij de toekomst van zorg.

Over de Zorgchallenge

De Zorgchallenge is gestart in oktober 2023. Op dinsdag 27 februari leveren de studenten het toekomstscenario van de werkgelukkige (jonge) zorgmedewerker op. Ze presenteren hun visies aan zorgorganisaties, onderwijsinstellingen en de familie van bedrijven van Driessen Groep. Hiermee bieden ze concrete handvatten waar zorg- en welzijnsorganisaties vandaag nog mee aan de slag kunnen.

Op de hoogte blijven van de Zorgchallenge? Volg ze op LinkedIn of bezoek de website zorgvoorwerkgeluk.nl.