Terug

Mooie stap in ontwikkeling Brainport Human Campus

Vandaag is in aanwezigheid van burgemeester Blanksma, het contract ondertekend tussen Brainport Human Campus en ROVC voor de vestiging van het derde TechCenter in Nederland. Wij zijn trots om het ROVC – marktleider op het gebied van praktijkgerichte technische opleidingen – op onze Brainport Human Campus te mogen verwelkomen.

Ondertekening ROVC en Driessen Groep

“De doorontwikkeling van de Brainport Human Campus is de visualisatie van een Leven Lang Ontwikkelen. Komende jaren veranderen en vervallen in Nederland 1,2 miljoen banen - van het totale aanbod van 9 miljoen banen - door innovaties en ontwikkelingen. Investering in onderwijs en ontwikkeling zijn van groot belang voor de mensen zelf én voor de economische ontwikkeling van de regio”, aldus burgemeester Blanksma, tevens kartrekker binnen Brainport van de agenda Leven Lang Ontwikkelen. 

Samenwerking zet mensen in beweging

Jeroen Driessen van de Brainport Human Campus is enorm blij met de komst van ROVC naar de campus. Driessen: “De Human Campus in Helmond is de plek waar professionals, organisaties en initiatieven op het gebied van mens en werk samenkomen, om kennis te delen en met elkaar in gesprek te gaan. De samenwerking op de campus tussen onderwijs, ondernemers en de overheid zet mensen in beweging. De campus vormt daarbij een warme plek waar ruimte is voor ‘heart én mind’, om te werken én te ontspannen, te leren en te onderwijzen, oog is voor kennis, ontwikkeling én inspiratie”. 

Inmiddels kent de Campus al tal van vaste bewoners. Naast de verschillende bedrijven van Driessen Groep zijn ook Fontys, Korein Kinderplein, Carolus Borromeus College, Boost&Co. en Benchstars op de campus gevestigd. De komst van het ROVC TechCenter, dat op 1 april 2020 haar deuren opent, is een waardevolle aanvulling in de doorontwikkeling van de Brainport Human Campus.