Terug

Driessen Groep neemt deel aan alliantie hr-dienstverlening

Driessen Groep sluit zich aan bij de alliantie hr-dienstverlening met als doel een belangrijke bijdrage te leveren aan alles dat nodig is om mensen snel weer veilig aan het werk te krijgen.

Alliantie hr-dienstverlening

De wereldwijde alliantie helpt bedrijven en economieën om weer op gang te komen. Naast Driessen Groep sluiten Randstad N.V., The Adecco Group, ManpowerGroup, USG People en Olympia zich in Nederland bij de alliantie aan. De ABU, Algemene Bond Uitzendondernemingen, ondersteunt het initiatief. Daarnaast zijn ook werkgevers, vakbonden en NGO's uitgenodigd om mee te werken en denken.

De COVID-19 crisis en de langdurige lockdown stelt mensen en economieën over de hele wereld voor ongekende uitdagingen. Om de economische malaise te beperken, maar ook de gevolgen voor het vermogen van mensen om in hun inkomen te voorzien, moeten de arbeidsmarkt en alle belanghebbenden zich snel aan het 'nieuwe normaal' aanpassen.

Fysiek afstand houden en andere strenge maatregelen zijn nog een hele tijd volledig onderdeel van alle processen op de werkvloer. Dat vraagt om een duidelijk plan voor flexibeler werken, inclusief thuiswerken en de protocollen voor de nieuwe manier van werken. Hiervoor is dringend actie nodig.

Effectieve protocollen

Er komt veel kijken bij het organiseren en implementeren van een veilige terugkeer naar het werk te midden van de ontstane ontwrichting door de pandemie. Intensieve samenwerking en afstemming met de verschillende belanghebbenden, van werkgevers tot overheden, van bonden tot instituten, en natuurlijk met de medewerkers zelf, zijn nodig voor de voorbereiding op het nieuwe normaal op de werkvloer.

Een veilige terugkeer naar het werk mogelijk maken

Driessen Groep heeft met ruim 27 jaar ervaring als HR-dienstverlener brede kennis en expertise op het gebied van “mens en werk”. Samen met de andere leden van de alliantie en het ministerie van Economische Zaken, VNO-NCW en MKB Nederland leveren we graag onze bijdrage om iedereen in Nederland snel en veilig weer aan het werk te helpen zodra de intelligente lockdown wordt versoepeld.