Terug naar overzicht Donderdag 12 maart 2020

Driessen Groep neemt maatregelen tegen coronavirus

Het kabinet en het RIVM doen er alles aan om verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID-19) te beperken.  Wij volgen deze maatregelen en doen er alles aan om onze medewerkers te beschermen en onze dienstverlening te continueren. 

Daarom volgen we de richtlijnen van het RIVM en het kabinet en hebben we maatregelen getroffen. De gezondheid van onze medewerkers, onze klanten, leveranciers en de rest van Nederland staat voorop.

De hygiënemaatregelen zijn al weken aangescherpt, maar voorlopig schudden we ook geen handen meer. Collega’s met milde klachten, zoals hoesten, verkoudheid of koorts blijven thuis. Ook aan de oproep aan inwoners van Noord-Brabant om thuis te werken hebben we gehoor gegeven: onze medewerkers werken waar mogelijk thuis en we geven op dit moment invulling aan aanpassing van werktijden.

De persoonlijke ontmoeting staat centraal

Driessen Groep is een familie van bedrijven met Brabantse wortels. Vanuit ons DNA hechten wij grote waarde aan persoonlijke ontmoetingen. Want wij willen Goed Bekend zijn met elkaar. Ieder jaar organiseren we meer dan 100 bijeenkomsten voor klanten, medewerkers en partners. Het coronavirus heeft ons doen besluiten om tot nader order alle bijeenkomsten, zowel intern als extern, af te gelasten. Ook het Jaarcongres HRM, ons jaarlijkse klantevenement verplaatsen we naar september 2020. Bij de twee Brasserieën op de Human Campus is het buffet voorlopig gesloten, maar serveren we de komende tijd wel lekkere broodjes voor onze medewerkers en bezoekers.

Continuïteit dienstverlening geborgd

Alle bedrijven binnen de Driessen Groep doorstaan zware stresstesten. Maar het coronavirus dwingt ook ons om nog een keer goed te kijken naar de maatregelen in tijden van crisis. Door de bedrijven binnen de Driessen Groep (Driessen, IJK, Reijn, MensiumBrainport Human Campus en The Solutions Factory) zijn daarom aanvullende maatregelen getroffen om de continuïteit van de dienstverlening te waarborgen. Onze processen en systemen zijn zo ingericht dat wij, zelfs in het slechtste geval, in staat zijn om adequaat te reageren en de belangrijkste bedrijfsprocessen te continueren.

Aanvullende maatregelen

Al onze medewerkers kunnen tijd en plaats onafhankelijk werken en zijn daardoor flexibel. Onze verschillende teams zijn van dermate omvang, dat collega’s elkaars werkzaamheden over kunnen nemen als dat nodig is. Daarnaast kunnen zij volledig onafhankelijk van elkaar opereren. Het coronavirus heeft ertoe geleid dat wij nog een aantal aanvullende maatregelen hebben getroffen: 

  • Alle collega’s zijn actief geïnformeerd over het coronavirus om besmetting te voorkomen;
  • We hebben een speciale taskforce waarmee we direct schakelen bij een verhoogd risico;
  • Onze bedrijfsprocessen zijn digitaal geborgd. Alle informatie is hierin vastgelegd en waar nodig over te dragen aan collega’s of aan klanten;
  • Alle collega’s nemen voorlopig elke dag hun laptop mee naar huis;
  • We staan in nauw contact met onze partners om eventuele risico’s vanuit hen te ondervangen. 

Coronakrant - Kennis- en ervaringsplatform voor werkgevers

Het nieuwe coronavirus dreigt Nederland plat te leggen. Medewerkers zijn ziek of werken (verplicht) thuis. We merken dat veel werkgevers met de handen in het haar zitten en zich afvragen hoe ermee om te gaan. Driessen Groep lanceert daarom de Coronakrant. Een platform voor werkgevers met een verzameling van de belangrijkste informatie over het coronavirus. Speciaal voor werkgevers in Nederland. Neem een kijkje op www.coronakrant.nl  

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, neem dan contact op met je contactpersoon bij één van de Driessen Groep bedrijven.

Michaël Munnich
COO Driessen Groep