2021 - 2022

HRM Barometer

Trends & ontwikkelingen in de zorg

Deze speciale editie van de HRM Barometer geeft inzicht in de staat van HRM in de zorgsector. Onderzoek, interviews met experts en rapportages met ervaringsdeskundigen lichten de belangrijkste HR-thema’s als welzijn & werkbeleving, opleiding, ontwikkeling & mobiliteit, recruitment & employer branding, digitalisering van HR processen en salaris & arbeidsvoorwaarden uit.

Vraag kosteloos de HRM Barometer 2021-2022 aan.

Kosteloos aanvragen

De publicatie van de HRM barometer is van 2021-2022. Ben je op zoek naar recente publicaties over trends & ontwikkelingen op het gebied van HR? Dan verwijzen wij je door naar het artikel: HR trends en ontwikkelingen 2024 op een rij.

  • Representatief onderzoek door Motivaction onder 286 HRM-verantwoordelijken en beïnvloeders en 395 werkenden in de zorgsector.
  • Dé HR-trends van dit moment uitgelicht door HR-professionals en medewerkers in de zorg zelf.
  • Benchmark op trends met eerdere uitgaven van de HRM Barometer.
  • Rapportages uit de praktijk met de organisaties ’s Heeren Loo, tanteLouise, Elisabeth Twee Steden Ziekenhuis en GGD Hollands Noorden.
  • Inspirerende interviews met experts als Tinka van Vuuren, Lidewy van der Sluis en Kilian Wawoe.

Experts over de toekomst van HRM

Hoogleraar Prof. dr. Jaap Paauwe, Tilburg University
“Studenten serieus nemen helpt om de zorgprofessionals van morgen te binden. SEH-verpleegkundigen zijn al gediplomeerd en hebben de nodige ervaring op zak. Die moet je niet ineens weer als ‘leerling’ gaan behandelen, maar aanspreken op hun talenten en skills. We noemen hen dan ook geen lerenden, maar professionals in opleiding (pio). Het lijkt een detail, maar dit soort zaken kunnen écht verschil maken.” Wilma Jackson, manager Leerhuis bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ)
Sonja Brouwer, Recruitment specialist
“Wij hebben vijftien locaties. Als iemand vertrekt bij locatie A, zijn er nog veertien andere locaties en tal van teams waar hij of zij aan de slag kan. Ik bel iedereen die uitstroomt na en wijs hem of haar daarop. Je gaat naar een andere organisatie, maar waarom ga je niet intern zoeken naar een ander team of een andere uitdaging? Ik merk dat dat echt effect heeft, mensen komen terug op hun beslissing om weg te gaan.” Jan-Kees van Wijnen, bestuurder bij tanteLouise
Sabine Gerrits, Hoofd HR Services Rijnstate Ziekenhuis
“Mensen willen menselijk benaderd worden en wat je zegt is daarbij cruciaal. Wanneer je medewerkers in de zorg werft en spreekt over ‘handjes’, dan straalt dat weinig respect en erkenning uit voor de zorgprofessional. Spreek mensen aan op hun talenten en passies. Zo kun je het vuur dat brandt in de zorgsector, laten branden in heel de organisatie, in de harten van alle medewerkers.” Lidewey van der Sluis, hoogleraar Strategisch Talentmanagement en Organisatorisch Leiderschap aan de Nyenrode Business Universiteit
Vraag kosteloos de
HRM Barometer 2021-2022 aan

Geef aan hoe je de uitgave wilt ontvangen.

boek per post digitaal per e-mail

Driessen Groep, HR-partner voor professionals in de publieke sector

De HRM Barometer is ontwikkeld door Driessen Groep. Met onze familie van bedrijven werken wij voor organisaties in de publieke sector en mensen die (willen) werken bij de overheid, in het onderwijs en in de zorg. Wij verbinden mens en werk, maken HR-processen eenvoudiger, zijn de schakel tussen professionals en organisaties, ondersteunen bij personeelsontwikkeling en mobiliteit, bieden arbodienstverlening en online arbeidsmarktoplossingen. Zo dragen wij al ruim 25 jaar bij aan het werkgeluk van zoveel mogelijk mensen en organisaties.